Pompoensoep in een kom met op de achtergrond de pan
Hoofdgerecht
Aziatische keuken
Vegatarisch
Herfst
Soepen

Pompoensoep recept: Perfect voor herfst- en winterdagen!

Geplaatst op March 16, 2024 door Rob Rollenberg

Bereidingstijd
15m
Kooktijd
20m
Totaal
35m
Personen
4

Pompoensoep is niet alleen een herfstfavoriet, maar ook een smakelijk gerecht dat je het hele jaar door kunt genieten. Naast onze geliefde tomatensoep staat deze pompoensoep regelmatig op ons menu, zowel als hoofdgerecht met een stukje brood of als hartige lunch. Om de soep extra voedzaam te maken, gebruiken we vaak restjes groenten, zoals wortelen, tomaten en meer.

De oogsttijd van pompoenen begint vanaf eind augustus en loopt door tot begin september, waardoor ze onlosmakelijk verbonden zijn met de herfst. Echter, het goede nieuws is dat pompoenen lang kunnen worden bewaard en dus ook in de wintermaanden nog vers en smakelijk zijn.

Met slechts een toevoeging van currypasta transformeer je deze soep tot een verrukkelijke maaltijd in een mum van tijd. Laat je verrassen door de rijke, romige smaken van deze pompoensoep, ideaal om te genieten tijdens gezellige avonden thuis of als hartverwarmende lekkernij op koude winterdagen.

Portret van Rob Rollenberg
Recept van Rob Rollenberg

Hallo, ik ben gek op koken, fotograferen en veel rondom gezondheid. Een mooie combinatie voor deze recepten en gezondheid blog. Ik plaats hier zowel nieuwe recepten, als oud materiaal van mijn vorige website 10xgezonder.nl

Meer recepten van Rob Rollenberg

Keukenbenodigdheden
Grote kookpan
Staafmixer
Voedingswaarde (per persoon)*
Energie118.7 kcal
Vet0.9 g
- verzadigd0.2 g
Koolhydraten27.5 g
- suikers8.2 g
Vezels5.5 g
Eiwit3.4 g
* Waardes zijn ter indicatie
Stap
1

Snij de ui in halve ringen. Dit hoeft niet heel precies te gebeuren aangezien we straks toch alles gaan pureren. Ontdoe de knoflookteen van zijn kontje en zijn velletje. Daarna mag de knoflookteen met de uien in de pan met een klein beetje zonnebloemolie en wat zout. Zet tevens de bouillon voor in de soep klaar.

Stap
2

Snij eerst een deel van de onderkant en bovenkant af. Zodat je de flespompoen ook stevig kan neerzetten. Halveer de flespompoen, zodat je gemakkelijk straks de zaadlijst eruit kan halen. Schil de flespompoen vervolgens met een dunschiller of met een mes. Nadat je de zaadlijst hebt verwijdert snij je de pompoen in stukken. Ook de pompoen mag in de pan.

Stap
3

Schil de wortels en snij deze in stukken en doe deze ook in de pan.

Stap
4

Snij de tomaten en doe deze ook in pan.

Stap
5

Doe dan 2 eetlepels currypasta erbij. Laat dit in zijn geheel een minuut of 5-10 sudderen.

Stap
6

Doe er dan de bouillon bij en laat dit ook weer een 10-15 staan.

Stap
7

Vervolgens pureer je de soep met een staafmixer en breng je deze verder op smaak met wat zout en zwarte peper. Doe er tevens wat gedroogde of verse peterselie bij voor de smaak en wat extra kleur.

Stap
8

De pompoensoep is klaar om op te dienen.

Kop met pompoensoepPompoensoep in een kom met op de achtergrond de pan