Closeup zijaanzicht kerriesaus
Sauzen
Indiase keuken
Sauzen

Kerriesaus zelf maken

Geplaatst op January 15, 2024 door Rob Rollenberg

Bereidingstijd
0m
Kooktijd
15m
Totaal
15m
Personen
4

Kerriesaus zelf maken is ontzettend eenvoudig, lekkerder en in een mum van tijd klaar. Ik denk dat de benodigde bereidingstijd vrijwel gelijk ligt aan een zakje of pakje kerriesaus. Doordat je zelf na smaak kerriepoeder, zout en peper toevoegt kun je de saus geheel naar eigen smaak maken. Voeg eventueel wat chilipoeder toe om de kerriesaus nog wat pittiger te maken.

Een kerriesaus is heerlijk bij groente en niet alleen bij broccoli en bloemkool. De kerriesaus kan ook heerlijk smaken bij een stukje vlees of vis. Maar goed hoe maak je nu de kerriesaus.

Portret van Rob Rollenberg
Recept van Rob Rollenberg

Hallo, ik ben gek op koken, fotograferen en veel rondom gezondheid. Een mooie combinatie voor deze recepten en gezondheid blog. Ik plaats hier zowel nieuwe recepten, als oud materiaal van mijn vorige website 10xgezonder.nl

Meer recepten van Rob Rollenberg

Ingredienten
1.5eetlepeltarwebloem
300mlhalfvolle melk
1eetlepelkerriepoeder
1.5eetlepelzonnebloemolie
1eetlepelchilipoeder
1snufjezout en peper
1eetlepelbieslook
Keukenbenodigdheden
Voedingswaarde (per persoon)*
Energie39.2 kcal
Vet1.5 g
- verzadigd0.7 g
Koolhydraten3.9 g
- suikers3.6 g
Vezels0.0 g
Eiwit2.6 g
* Waardes zijn ter indicatie
Stap
1

De kerriesaus begint met de roux. De roux zorgt ervoor dat vocht wordt gebonden, waardoor je een dikkere saus hebt. Een roux maak je met één deel olie of roomboter en één deel bloem. In dit geval betekent het 1,5 eetlepel van de olie of roomboter en 1,5 eetlepel bloem. Laat de olie even warm worden (of laat de roomboter smelten) en voeg dan de bloem toe. En roer het geheel goed door elkaar.

Kleine pan met zonnebloemolieStart van de roux
Stap
2

Voeg dan de kerriepoeder toe (en eventueel de chilipoeder).

Bovenaanzicht van kerrie in verpakkingToevoeging van kerrie aan de basis roux
Stap
3

Bak de roux nog even aan, maar laat deze niet kleuren. Voeg vervolgens de melk beetje voor beetje toe, telkens wanneer de saus is ingedikt.

Nog een foto waarbij melk wordt toegevoegd aan de rouxToevoeging van de melk aan de roux
Stap
4

Wanneer alle melk is toegevoegd proef je de saus en breng je het verder op smaak met wat peper en zout.Snij de bieslook fijn en voeg deze toe bij het opdienen van de saus.

Bovenaanzicht van kerriesaus met gesneden bieslook en koksmesZijaanzicht van de kerriesaus