
Kerriesaus zelf maken
Geplaatst op January 15, 2024 door Rob Rollenberg
Kerriesaus zelf maken is ontzettend eenvoudig, lekkerder en in een mum van tijd klaar. Ik denk dat de benodigde bereidingstijd vrijwel gelijk ligt aan een zakje of pakje kerriesaus. Doordat je zelf na smaak kerriepoeder, zout en peper toevoegt kun je de saus geheel naar eigen smaak maken. Voeg eventueel wat chilipoeder toe om de kerriesaus nog wat pittiger te maken.
Een kerriesaus is heerlijk bij groente en niet alleen bij broccoli en bloemkool. De kerriesaus kan ook heerlijk smaken bij een stukje vlees of vis. Maar goed hoe maak je nu de kerriesaus.

Hallo, ik ben gek op koken, fotograferen en veel rondom gezondheid. Een mooie combinatie voor deze recepten en gezondheid blog. Ik plaats hier zowel nieuwe recepten, als oud materiaal van mijn vorige website 10xgezonder.nl
Meer recepten van Rob Rollenberg
Hallo, ik ben gek op koken, fotograferen en veel rondom gezondheid. Een mooie combinatie voor deze recepten en gezondheid blog. Ik plaats hier zowel nieuwe recepten, als oud materiaal van mijn vorige website 10xgezonder.nl
Meer recepten van Rob Rollenberg
1.5 | eetlepel | tarwebloem |
300 | ml | halfvolle melk |
1 | eetlepel | kerriepoeder |
1.5 | eetlepel | zonnebloemolie |
1 | eetlepel | chilipoeder |
1 | snufje | zout en peper |
1 | eetlepel | bieslook |
Energie | 39.2 kcal |
Vet | 1.5 g |
- verzadigd | 0.7 g |
Koolhydraten | 3.9 g |
- suikers | 3.6 g |
Vezels | 0.0 g |
Eiwit | 2.6 g |
De kerriesaus begint met de roux. De roux zorgt ervoor dat vocht wordt gebonden, waardoor je een dikkere saus hebt. Een roux maak je met één deel olie of roomboter en één deel bloem. In dit geval betekent het 1,5 eetlepel van de olie of roomboter en 1,5 eetlepel bloem. Laat de olie even warm worden (of laat de roomboter smelten) en voeg dan de bloem toe. En roer het geheel goed door elkaar.



Voeg dan de kerriepoeder toe (en eventueel de chilipoeder).



Bak de roux nog even aan, maar laat deze niet kleuren. Voeg vervolgens de melk beetje voor beetje toe, telkens wanneer de saus is ingedikt.


Wanneer alle melk is toegevoegd proef je de saus en breng je het verder op smaak met wat peper en zout.Snij de bieslook fijn en voeg deze toe bij het opdienen van de saus.

