
Heldere champignonsoep
Geplaatst op January 22, 2024 door Rob Rollenberg
Wederom weer een soep recept, dit keer een heldere champignonsoep. Soep is een ideaal avondmaaltijd. Het is gezond, het vult goed, het is relatief snel klaar en je kunt ook nog eens wat groente opmaken. En je hebt veelal de volgende dag nog een lekker lunch. Reden temeer om vaker een pan soep te maken.
En in deze champignonsoep zitten lekker veel champignons, ook logisch natuurlijk! Maar om het geheel nog wat smaakvoller en kleurrijker te maken, zitten er ook nog wortels en doperwten in.

Hallo, ik ben gek op koken, fotograferen en veel rondom gezondheid. Een mooie combinatie voor deze recepten en gezondheid blog. Ik plaats hier zowel nieuwe recepten, als oud materiaal van mijn vorige website 10xgezonder.nl
Meer recepten van Rob Rollenberg
Hallo, ik ben gek op koken, fotograferen en veel rondom gezondheid. Een mooie combinatie voor deze recepten en gezondheid blog. Ik plaats hier zowel nieuwe recepten, als oud materiaal van mijn vorige website 10xgezonder.nl
Meer recepten van Rob Rollenberg
250 | gram | kastanje champignons |
1 | stuk | winterpeen |
100 | gram | doperwten |
1 | stuk | rode ui |
1 | stuk | knoflook |
1.5 | liter | groentebouillon |
1 | snufje | zout en peper |
Grote kookpan |
Energie | 169.4 kcal |
Vet | 2.6 g |
- verzadigd | 0.5 g |
Koolhydraten | 30.0 g |
- suikers | 5.6 g |
Vezels | 8.4 g |
Eiwit | 9.7 g |
Snipper de rode ui en fruit deze even aan in wat zonnebloemolie en zout in de pan. Zorg er tevens voor dat je de bouillon klaar hebt staan






Snij vervolgens de winterpeen in plakken. Bij wat grotere winterpenen kun je de peen ook in lengte eerst in tweeën of vieren snijden, zodat je halve plakken krijgt. Doe de winterpenen ook in de pan.






Pers of snij het knoflookteentje en doe dit ook in de pan. Wanneer de ui zacht en glazig is, mag de bouillon toegevoegd worden.


Snij vervolgens de champignons in plakken, door de helft en in kwartjes. En laat sommige kleine champignons heel. Een mooie mix, dus. Doe de champignons vervolgens ook in de pan.




Doe de doperwtjes erbij.


Breng vervolgens de heldere champignonsoep verder op smaak en klaar is de soep.


Compliment of niet
Het voelt enigszins als compliment, maar toch ook vreemd om dit recept Heldere champignonsoep ook op 24kitchen te zien onder naam van Rudolph van Veen.
