Bovenzijde heldere champignonsoep op snijplank met knoflook, brood en broodmes
Voorgerecht
Herfst
Soepen

Heldere champignonsoep

Geplaatst op January 22, 2024 door Rob Rollenberg

Bereidingstijd
10m
Kooktijd
15m
Totaal
25m
Personen
2

Wederom weer een soep recept, dit keer een heldere champignonsoep. Soep is een ideaal avondmaaltijd. Het is gezond, het vult goed, het is relatief snel klaar en je kunt ook nog eens wat groente opmaken. En je hebt veelal de volgende dag nog een lekker lunch. Reden temeer om vaker een pan soep te maken.

En in deze champignonsoep zitten lekker veel champignons, ook logisch natuurlijk! Maar om het geheel nog wat smaakvoller en kleurrijker te maken, zitten er ook nog wortels en doperwten in.

Portret van Rob Rollenberg
Recept van Rob Rollenberg

Hallo, ik ben gek op koken, fotograferen en veel rondom gezondheid. Een mooie combinatie voor deze recepten en gezondheid blog. Ik plaats hier zowel nieuwe recepten, als oud materiaal van mijn vorige website 10xgezonder.nl

Meer recepten van Rob Rollenberg

Ingredienten
250gramkastanje champignons
1stukwinterpeen
100gramdoperwten
1stukrode ui
1stukknoflook
1.5litergroentebouillon
1snufjezout en peper
Keukenbenodigdheden
Grote kookpan
Voedingswaarde (per persoon)*
Energie169.4 kcal
Vet2.6 g
- verzadigd0.5 g
Koolhydraten30.0 g
- suikers5.6 g
Vezels8.4 g
Eiwit9.7 g
* Waardes zijn ter indicatie
Stap
1

Snipper de rode ui en fruit deze even aan in wat zonnebloemolie en zout in de pan. Zorg er tevens voor dat je de bouillon klaar hebt staan

Verwijderen van het kontje van de rode uiNog een stap voor het snipperen van de rode uiStart met snipperen van rode uiSnipperen van rode uiZonnebloemolie in de soeppanFruiten van de rode ui
Stap
2

Snij vervolgens de winterpeen in plakken. Bij wat grotere winterpenen kun je de peen ook in lengte eerst in tweeën of vieren snijden, zodat je halve plakken krijgt. Doe de winterpenen ook in de pan.

Schillen van de wortelWortel gesneden in de lengte om kleine stukjes te makenKlein snijden van de wortelGesneden kleine stukjes wortelWortel in lengte gesneden om kleine stukken te makenGesneden wortel en rode ui in pan
Stap
3

Pers of snij het knoflookteentje en doe dit ook in de pan. Wanneer de ui zacht en glazig is, mag de bouillon toegevoegd worden.

Toevoeging van geperste knoflookToevoeging bouillon aan de ui en wortel
Stap
4

Snij vervolgens de champignons in plakken, door de helft en in kwartjes. En laat sommige kleine champignons heel. Een mooie mix, dus. Doe de champignons vervolgens ook in de pan.

Champignons gesneden in kwartjesToevoeging van de champignons in de soeppanChampignons met een laagje zwarte peperChampignons toegevoegd aan de basissoep
Stap
5

Doe de doperwtjes erbij.

Toevoeging van de doperwten in de soepSoep met zichtbaar de champignons en wortels op het vuur
Stap
6

Breng vervolgens de heldere champignonsoep verder op smaak en klaar is de soep.

Zijaanzicht van de heldere champignonsoep met brood op de voorgrondBovenzijde heldere champignonsoep op snijplank met knoflook, brood en broodmes

Compliment of niet

Het voelt enigszins als compliment, maar toch ook vreemd om dit recept Heldere champignonsoep ook op 24kitchen te zien onder naam van Rudolph van Veen.

Screenshot 2024-02-29 at 07-55-39 Heldere champignonsoep.jpg