
Kastanje champignons
Geplaatst op 22 januari 2024 door Rob Rollenberg
Energie | 22 kcal |
Vet | 0.5 g |
- verzadigd | 0.07 g |
Koolhydraten | 3.3 g |
- suikers | - |
Vezels | 1 g |
Eiwit | 3.1 g |
Nog geen bewaaradvies toegevoegd voor dit ingredient

Hallo, ik ben gek op koken, fotograferen en veel rondom gezondheid. Een mooie combinatie voor deze recepten en gezondheid blog. Ik plaats hier zowel nieuwe recepten, als oud materiaal van mijn vorige website 10xgezonder.nl
Meer recepten van Rob Rollenberg
Hallo, ik ben gek op koken, fotograferen en veel rondom gezondheid. Een mooie combinatie voor deze recepten en gezondheid blog. Ik plaats hier zowel nieuwe recepten, als oud materiaal van mijn vorige website 10xgezonder.nl
Meer recepten van Rob Rollenberg
Recepten met ingredient kastanje champignons
Bekijk alle receptenOorsprong
Kastanjechampignons, wetenschappelijk bekend als Agaricus bisporus, zijn een variant van de witte champignon. Ze zijn iets donkerder van kleur en hebben een rijkere smaak. Oorspronkelijk afkomstig uit Europa en Noord-Amerika, zijn ze nu over de hele wereld te vinden en populair in vele keukens.
Toepassing
Deze champignons worden gewaardeerd om hun nootachtige, diepe smaak. Ze zijn veelzijdig in gebruik en kunnen rauw worden gegeten in salades, of worden gekookt, gebakken, gegrild, of gestoofd. Kastanjechampignons zijn ook een uitstekende toevoeging aan soepen, sauzen, en stoofschotels, en worden vaak gebruikt als vleesvervanger in vegetarische gerechten.
Gebruik in verschillende keukens
In de Europese keuken worden kastanjechampignons vaak gebruikt in risotto's, pasta's en als bijgerecht. In de Aziatische keuken zijn ze een populair ingrediënt in roerbakgerechten en soepen.
Prominente recepten met kastanjechampignons
• Champignonsoep: Een romige soep gemaakt met kastanjechampignons. • Mushroom Risotto: Een Italiaans gerecht waarin de diepe smaak van de kastanjechampignons goed tot zijn recht komt. • Vegetarische stroganoff: Een variant op de klassieke stroganoff met kastanjechampignons als hoofdingrediënt.
Bereidingswijzen kastanje champignons
Nog geen bereidingswijze toegevoegd voor dit ingredient
Gebruik in de keuken
Nog geen voorbeelden van recepten toegevoegd voor dit ingredient
Veelgestelde vragen over kastanje champignons
Nog geen veelgestelde vragen toegevoegd voor dit ingredient