Overzicht van ingredient
Kruiden en specerijen

Tijm

Geplaatst op 30 januari 2024 door Rob Rollenberg

Voedingswaarde (per 100 gram)
Energie101 kcal
Vet1.68 g
- verzadigd0.49 g
Koolhydraten24.45 g
- suikers-
Vezels14 g
Eiwit5.56 g
Bewaaradvies

Nog geen bewaaradvies toegevoegd voor dit ingredient

Portret van Rob Rollenberg
Artikel van Rob Rollenberg

Hallo, ik ben gek op koken, fotograferen en veel rondom gezondheid. Een mooie combinatie voor deze recepten en gezondheid blog. Ik plaats hier zowel nieuwe recepten, als oud materiaal van mijn vorige website 10xgezonder.nl

Meer recepten van Rob Rollenberg

Oorsprong

Tijm, wetenschappelijk bekend als Thymus vulgaris, is een kruid afkomstig uit het Middellandse Zeegebied. Het wordt al sinds de oudheid gebruikt voor culinaire en medicinale doeleinden.

Toepassing

Tijm heeft een sterke, kruidige smaak en wordt gebruikt in diverse gerechten zoals soepen, sauzen, vleesgerechten, en marinades.

Gebruik in verschillende keukens

Tijm is een veelgebruikt kruid in de Franse, Italiaanse en Mediterrane keuken, en speelt een belangrijke rol in verschillende kruidenmengsels zoals de Provençaalse kruiden.

Bereidingswijzen tijm

Nog geen bereidingswijze toegevoegd voor dit ingredient

Gebruik in de keuken

Nog geen voorbeelden van recepten toegevoegd voor dit ingredient

Veelgestelde vragen over tijm

Nog geen veelgestelde vragen toegevoegd voor dit ingredient