Overzicht van ingredient
Melk en melkproducten

Roomboter

Geplaatst op 30 januari 2024 door Rob Rollenberg

Voedingswaarde (per 100 gram)
Energie717 kcal
Vet81.11 g
- verzadigd51.37 g
Koolhydraten0.06 g
- suikers-
Vezels-
Eiwit0.85 g
Bewaaradvies

Nog geen bewaaradvies toegevoegd voor dit ingredient

Portret van Rob Rollenberg
Artikel van Rob Rollenberg

Hallo, ik ben gek op koken, fotograferen en veel rondom gezondheid. Een mooie combinatie voor deze recepten en gezondheid blog. Ik plaats hier zowel nieuwe recepten, als oud materiaal van mijn vorige website 10xgezonder.nl

Meer recepten van Rob Rollenberg

Oorsprong

Roomboter, gemaakt van koemelk, heeft een lange geschiedenis en is al duizenden jaren een belangrijk onderdeel van de menselijke voeding.

Toepassing

Roomboter wordt gebruikt voor bakken, braden, sauzen en als broodbeleg. Het staat bekend om zijn rijke, romige smaak en hoog vetgehalte.

Bereidingswijzen roomboter

Nog geen bereidingswijze toegevoegd voor dit ingredient

Gebruik in de keuken

Nog geen voorbeelden van recepten toegevoegd voor dit ingredient

Veelgestelde vragen over roomboter

Nog geen veelgestelde vragen toegevoegd voor dit ingredient