Overzicht van ingredient
Groente

Rode Paprika

Geplaatst op 25 januari 2024 door Rob Rollenberg

Voedingswaarde (per 100 gram)
Energie31 kcal
Vet0.3 g
- verzadigd0.03 g
Koolhydraten6.03 g
- suikers4.2 g
Vezels2.1 g
Eiwit0.99 g
Bewaaradvies

Nog geen bewaaradvies toegevoegd voor dit ingredient

Portret van Rob Rollenberg
Artikel van Rob Rollenberg

Hallo, ik ben gek op koken, fotograferen en veel rondom gezondheid. Een mooie combinatie voor deze recepten en gezondheid blog. Ik plaats hier zowel nieuwe recepten, als oud materiaal van mijn vorige website 10xgezonder.nl

Meer recepten van Rob Rollenberg

Oorsprong

Rode paprika, ook bekend als Capsicum annuum, komt oorspronkelijk uit Mexico, Midden-Amerika en Zuid-Amerika. Tegenwoordig wordt het wereldwijd gekweekt en gebruikt in diverse keukens.

Toepassing

Rode paprika's zijn zoet en kunnen zowel rauw als gekookt gegeten worden. Ze zijn populair in salades, gegrilde gerechten, roerbakgerechten en als gevulde paprika's. Ze zijn ook een uitstekende bron van vitamine C, vitamine A en antioxidanten.

Gebruik in verschillende keukens

Rode paprika wordt veel gebruikt in de Mediterrane, Aziatische en Amerikaanse keuken. Ze voegen kleur en zoetheid toe aan gerechten.

Prominente recepten met rode paprika

  • Ratatouille: Een Franse groentestoofpot met rode paprika.
  • Fajitas: Een Tex-Mex gerecht waarin rode paprika een hoofdingrediënt is.
  • Gevulde paprika's: Paprika's gevuld met een mengsel van vlees, rijst en kruiden.

Bereidingswijzen rode paprika

Nog geen bereidingswijze toegevoegd voor dit ingredient

Gebruik in de keuken

Nog geen voorbeelden van recepten toegevoegd voor dit ingredient

Veelgestelde vragen over rode paprika

Nog geen veelgestelde vragen toegevoegd voor dit ingredient