
Pastinaak
Geplaatst op 25 januari 2024 door Rob Rollenberg
Energie | 75 kcal |
Vet | 0.3 g |
- verzadigd | 0.1 g |
Koolhydraten | 17.99 g |
- suikers | 4.8 g |
Vezels | 4.9 g |
Eiwit | 1.2 g |
Nog geen bewaaradvies toegevoegd voor dit ingredient

Hallo, ik ben gek op koken, fotograferen en veel rondom gezondheid. Een mooie combinatie voor deze recepten en gezondheid blog. Ik plaats hier zowel nieuwe recepten, als oud materiaal van mijn vorige website 10xgezonder.nl
Meer recepten van Rob Rollenberg
Hallo, ik ben gek op koken, fotograferen en veel rondom gezondheid. Een mooie combinatie voor deze recepten en gezondheid blog. Ik plaats hier zowel nieuwe recepten, als oud materiaal van mijn vorige website 10xgezonder.nl
Meer recepten van Rob Rollenberg
Oorsprong
Pastinaak, wetenschappelijk bekend als Pastinaca sativa, is een wortelgroente die verwant is aan de wortel en peterselie. Het heeft een lange geschiedenis in Europa en werd gebruikt als een zoetmiddel voor de komst van suikerriet in Europa.
Toepassing
Pastinaak kan gekookt, gebakken, geroosterd of gestoomd worden. Het wordt vaak gebruikt in soepen en stoofschotels en heeft een zoete, nootachtige smaak.
Gebruik in verschillende keukens
Pastinaak wordt gebruikt in verschillende Europese keukens, vooral in de Britse en Nederlandse keuken. Het wordt vaak geserveerd als bijgerecht of verwerkt in hartige taarten.
Bereidingswijzen pastinaak
Nog geen bereidingswijze toegevoegd voor dit ingredient
Gebruik in de keuken
Nog geen voorbeelden van recepten toegevoegd voor dit ingredient
Veelgestelde vragen over pastinaak
Nog geen veelgestelde vragen toegevoegd voor dit ingredient