Pastinaak liggend op keukenblad
Groente

Pastinaak

Geplaatst op 25 januari 2024 door Rob Rollenberg

Voedingswaarde (per 100 gram)
Energie75 kcal
Vet0.3 g
- verzadigd0.1 g
Koolhydraten17.99 g
- suikers4.8 g
Vezels4.9 g
Eiwit1.2 g
Bewaaradvies

Nog geen bewaaradvies toegevoegd voor dit ingredient

Portret van Rob Rollenberg
Artikel van Rob Rollenberg

Hallo, ik ben gek op koken, fotograferen en veel rondom gezondheid. Een mooie combinatie voor deze recepten en gezondheid blog. Ik plaats hier zowel nieuwe recepten, als oud materiaal van mijn vorige website 10xgezonder.nl

Meer recepten van Rob Rollenberg

Oorsprong

Pastinaak, wetenschappelijk bekend als Pastinaca sativa, is een wortelgroente die verwant is aan de wortel en peterselie. Het heeft een lange geschiedenis in Europa en werd gebruikt als een zoetmiddel voor de komst van suikerriet in Europa.

Toepassing

Pastinaak kan gekookt, gebakken, geroosterd of gestoomd worden. Het wordt vaak gebruikt in soepen en stoofschotels en heeft een zoete, nootachtige smaak.

Gebruik in verschillende keukens

Pastinaak wordt gebruikt in verschillende Europese keukens, vooral in de Britse en Nederlandse keuken. Het wordt vaak geserveerd als bijgerecht of verwerkt in hartige taarten.

Bereidingswijzen pastinaak

Nog geen bereidingswijze toegevoegd voor dit ingredient

Gebruik in de keuken

Nog geen voorbeelden van recepten toegevoegd voor dit ingredient

Veelgestelde vragen over pastinaak

Nog geen veelgestelde vragen toegevoegd voor dit ingredient