
Koolraap
Geplaatst op 30 januari 2024 door Rob Rollenberg
Energie | 38 kcal |
Vet | 0.2 g |
- verzadigd | - |
Koolhydraten | 8.62 g |
- suikers | - |
Vezels | 2.3 g |
Eiwit | 1.1 g |
Nog geen bewaaradvies toegevoegd voor dit ingredient

Hallo, ik ben gek op koken, fotograferen en veel rondom gezondheid. Een mooie combinatie voor deze recepten en gezondheid blog. Ik plaats hier zowel nieuwe recepten, als oud materiaal van mijn vorige website 10xgezonder.nl
Meer recepten van Rob Rollenberg
Hallo, ik ben gek op koken, fotograferen en veel rondom gezondheid. Een mooie combinatie voor deze recepten en gezondheid blog. Ik plaats hier zowel nieuwe recepten, als oud materiaal van mijn vorige website 10xgezonder.nl
Meer recepten van Rob Rollenberg
Oorsprong
Koolraap, wetenschappelijk bekend als Brassica napus var. napobrassica, is een knolgewas dat ontstaan is uit een kruising tussen kool en raap. Het is vooral populair in Noord-Europa en Noord-Amerika.
Toepassing
Koolraap kan gekookt, gebakken, gestoomd, of verwerkt worden in stoofschotels en soepen. Het heeft een zoete, milde smaak en wordt vaak gecombineerd met krachtige smaken zoals spek of kruiden.
Gebruik in verschillende keukens
In de Scandinavische en Britse keuken wordt koolraap vaak gebruikt als bijgerecht, vooral in combinatie met wildgerechten en tijdens de wintermaanden.
Bereidingswijzen koolraap
Nog geen bereidingswijze toegevoegd voor dit ingredient
Gebruik in de keuken
Nog geen voorbeelden van recepten toegevoegd voor dit ingredient
Veelgestelde vragen over koolraap
Nog geen veelgestelde vragen toegevoegd voor dit ingredient