Zijkant koolraap
Groente

Koolraap

Geplaatst op 30 januari 2024 door Rob Rollenberg

Voedingswaarde (per 100 gram)
Energie38 kcal
Vet0.2 g
- verzadigd-
Koolhydraten8.62 g
- suikers-
Vezels2.3 g
Eiwit1.1 g
Bewaaradvies

Nog geen bewaaradvies toegevoegd voor dit ingredient

Portret van Rob Rollenberg
Artikel van Rob Rollenberg

Hallo, ik ben gek op koken, fotograferen en veel rondom gezondheid. Een mooie combinatie voor deze recepten en gezondheid blog. Ik plaats hier zowel nieuwe recepten, als oud materiaal van mijn vorige website 10xgezonder.nl

Meer recepten van Rob Rollenberg

Oorsprong

Koolraap, wetenschappelijk bekend als Brassica napus var. napobrassica, is een knolgewas dat ontstaan is uit een kruising tussen kool en raap. Het is vooral populair in Noord-Europa en Noord-Amerika.

Toepassing

Koolraap kan gekookt, gebakken, gestoomd, of verwerkt worden in stoofschotels en soepen. Het heeft een zoete, milde smaak en wordt vaak gecombineerd met krachtige smaken zoals spek of kruiden.

Gebruik in verschillende keukens

In de Scandinavische en Britse keuken wordt koolraap vaak gebruikt als bijgerecht, vooral in combinatie met wildgerechten en tijdens de wintermaanden.

Bereidingswijzen koolraap

Nog geen bereidingswijze toegevoegd voor dit ingredient

Gebruik in de keuken

Nog geen voorbeelden van recepten toegevoegd voor dit ingredient

Veelgestelde vragen over koolraap

Nog geen veelgestelde vragen toegevoegd voor dit ingredient