Overzicht van ingredient
Melk en melkproducten

Kookroom

Geplaatst op 30 januari 2024 door Rob Rollenberg

Voedingswaarde (per 100 gram)
Energie195 kcal
Vet20 g
- verzadigd13 g
Koolhydraten4 g
- suikers-
Vezels-
Eiwit2 g
Bewaaradvies

Nog geen bewaaradvies toegevoegd voor dit ingredient

Portret van Rob Rollenberg
Artikel van Rob Rollenberg

Hallo, ik ben gek op koken, fotograferen en veel rondom gezondheid. Een mooie combinatie voor deze recepten en gezondheid blog. Ik plaats hier zowel nieuwe recepten, als oud materiaal van mijn vorige website 10xgezonder.nl

Meer recepten van Rob Rollenberg

Oorsprong

Kookroom, ook bekend als culinaire room, is een roomproduct met een lager vetgehalte dan slagroom. Het wordt vooral gebruikt in de Europese keuken.

Toepassing

Kookroom is ideaal voor sauzen, soepen en stoofschotels omdat het niet schift bij verhitting. Het voegt een romige textuur en milde smaak toe aan gerechten.

Bereidingswijzen kookroom

Nog geen bereidingswijze toegevoegd voor dit ingredient

Gebruik in de keuken

Nog geen voorbeelden van recepten toegevoegd voor dit ingredient

Veelgestelde vragen over kookroom

Nog geen veelgestelde vragen toegevoegd voor dit ingredient