Overzicht van ingredient
Kruiden en specerijen

Komijnzaad

Geplaatst op 30 januari 2024 door Rob Rollenberg

Voedingswaarde (per 100 gram)
Energie375 kcal
Vet22.27 g
- verzadigd1.53 g
Koolhydraten44.24 g
- suikers-
Vezels10.5 g
Eiwit17.81 g
Bewaaradvies

Nog geen bewaaradvies toegevoegd voor dit ingredient

Portret van Rob Rollenberg
Artikel van Rob Rollenberg

Hallo, ik ben gek op koken, fotograferen en veel rondom gezondheid. Een mooie combinatie voor deze recepten en gezondheid blog. Ik plaats hier zowel nieuwe recepten, als oud materiaal van mijn vorige website 10xgezonder.nl

Meer recepten van Rob Rollenberg

Oorsprong

Komijnzaad, wetenschappelijk bekend als Cuminum cyminum, is een klein zaadje afkomstig uit het oostelijke Middellandse Zeegebied. Het wordt al duizenden jaren gebruikt in verschillende culturen.

Toepassing

Komijnzaad heeft een kenmerkende aardse, licht bittere smaak en wordt gebruikt in curries, soepen, stoofschotels, en als kruiden voor vleesgerechten.

Gebruik in verschillende keukens

Komijn is een essentieel kruid in de Indiase, Mexicaanse, Midden-Oosterse en Noord-Afrikaanse keukens.

Bereidingswijzen komijnzaad

Nog geen bereidingswijze toegevoegd voor dit ingredient

Gebruik in de keuken

Nog geen voorbeelden van recepten toegevoegd voor dit ingredient

Veelgestelde vragen over komijnzaad

Nog geen veelgestelde vragen toegevoegd voor dit ingredient