Overzicht van ingredient
Zoetwaren

Honing

Geplaatst op 6 februari 2024 door Rob Rollenberg

Voedingswaarde (per 100 gram)
Energie308 kcal
Vet-
- verzadigd-
Koolhydraten75.5 g
- suikers75.1 g
Vezels-
Eiwit0.4 g
Bewaaradvies

Nog geen bewaaradvies toegevoegd voor dit ingredient

Portret van Rob Rollenberg
Artikel van Rob Rollenberg

Hallo, ik ben gek op koken, fotograferen en veel rondom gezondheid. Een mooie combinatie voor deze recepten en gezondheid blog. Ik plaats hier zowel nieuwe recepten, als oud materiaal van mijn vorige website 10xgezonder.nl

Meer recepten van Rob Rollenberg

Oorsprong

Honing is een natuurlijke zoetstof die al duizenden jaren door mensen wordt verzameld en gebruikt, afkomstig van de nectar van bloemen die door bijen wordt verzameld en omgezet in honing.

Toepassing

Honing wordt gebruikt als zoetstof in drankjes en gerechten, als ingrediënt in bakrecepten en als natuurlijk conserveermiddel. Het staat ook bekend om zijn antibacteriële eigenschappen en wordt gebruikt in traditionele medicijnen.

Gebruik in verschillende keukens

Honing is een universeel ingrediënt en wordt wereldwijd in diverse keukens gebruikt, van de zoete baklava in de Midden-Oosterse keuken tot honingglazuur in de Amerikaanse keuken.

Prominente recepten met honing

  • Baklava: Een zoet gebakje gemaakt met lagen filodeeg, noten en honing.
  • Honing-mosterddressing: Een populaire dressing voor salades.

Bereidingswijzen honing

Nog geen bereidingswijze toegevoegd voor dit ingredient

Gebruik in de keuken

Nog geen voorbeelden van recepten toegevoegd voor dit ingredient

Veelgestelde vragen over honing

Nog geen veelgestelde vragen toegevoegd voor dit ingredient