Overzicht van ingredient
Melk en melkproducten

Griekse Yoghurt

Geplaatst op 6 februari 2024 door Rob Rollenberg

Voedingswaarde (per 100 gram)
Energie122 kcal
Vet10 g
- verzadigd6.5 g
Koolhydraten3.8 g
- suikers3.8 g
Vezels-
Eiwit3.8 g
Bewaaradvies

Nog geen bewaaradvies toegevoegd voor dit ingredient

Portret van Rob Rollenberg
Artikel van Rob Rollenberg

Hallo, ik ben gek op koken, fotograferen en veel rondom gezondheid. Een mooie combinatie voor deze recepten en gezondheid blog. Ik plaats hier zowel nieuwe recepten, als oud materiaal van mijn vorige website 10xgezonder.nl

Meer recepten van Rob Rollenberg

Oorsprong

Griekse yoghurt, dikker en romiger dan gewone yoghurt, is een essentieel onderdeel van de mediterrane keuken. Het wordt gemaakt door yoghurt te zeven en het wei-eiwit te verwijderen, wat resulteert in een yoghurt met een hogere concentratie van melkvet.

Toepassing

Griekse yoghurt wordt zowel in zoete als hartige gerechten gebruikt. Het is populair als ontbijtproduct, geserveerd met fruit en granola, maar wordt ook gebruikt als basis voor dipsauzen en als alternatief voor mayonaise of zure room in recepten.

Gebruik in verschillende keukens

In de Griekse keuken is het een basisingredient voor tzatziki. Het is ook populair in andere mediterrane en Midden-Oosterse gerechten.

Prominente recepten met Griekse yoghurt

  • Tzatziki: Een verfrissende Griekse dip gemaakt met Griekse yoghurt, komkommer en knoflook.
  • Yoghurtcake: Een lichte en vochtige cake waarin Griekse yoghurt wordt gebruikt om een rijke textuur te geven.

Bereidingswijzen griekse yoghurt

Nog geen bereidingswijze toegevoegd voor dit ingredient

Gebruik in de keuken

Nog geen voorbeelden van recepten toegevoegd voor dit ingredient

Veelgestelde vragen over griekse yoghurt

Nog geen veelgestelde vragen toegevoegd voor dit ingredient