Overzicht van ingredient
Noten en zaden

Gemengde zaden

Geplaatst op 6 februari 2024 door Rob Rollenberg

Voedingswaarde (per 100 gram)
Energie629 kcal
Vet55 g
- verzadigd8.1 g
Koolhydraten6 g
- suikers-
Vezels3 g
Eiwit26 g
Bewaaradvies

Nog geen bewaaradvies toegevoegd voor dit ingredient

Portret van Rob Rollenberg
Artikel van Rob Rollenberg

Hallo, ik ben gek op koken, fotograferen en veel rondom gezondheid. Een mooie combinatie voor deze recepten en gezondheid blog. Ik plaats hier zowel nieuwe recepten, als oud materiaal van mijn vorige website 10xgezonder.nl

Meer recepten van Rob Rollenberg

Oorsprong

Zaden zoals chiazaden, lijnzaad, pompoenpitten, en zonnebloempitten worden al duizenden jaren door mensen gegeten. Ze werden gewaardeerd voor hun voedingsstoffen en als bron van vetten en eiwitten.

Toepassing

Gemengde zaden worden gebruikt in bakrecepten, als topping voor salades en yoghurt, en als ingrediënt in muesli of granola. Ze zijn een goede bron van vezels, gezonde vetten, en diverse micronutriënten.

Gebruik in verschillende keukens

Zaden worden wereldwijd gebruikt in de keuken, van de Mexicaanse keuken met pompoenpittensaus tot de Indiase keuken waar lijnzaad wordt gebruikt in broden.

Prominente recepten met gemengde zaden

  • Granola: Een knapperige mix van havermout, noten, zaden en honing, vaak gebakken tot het goudbruin is.
  • Zaadcrackers: Voedzame crackers gemaakt met een mix van verschillende zaden.

Bereidingswijzen gemengde zaden

Nog geen bereidingswijze toegevoegd voor dit ingredient

Gebruik in de keuken

Nog geen voorbeelden van recepten toegevoegd voor dit ingredient

Veelgestelde vragen over gemengde zaden

Nog geen veelgestelde vragen toegevoegd voor dit ingredient